Ikke kategoriseret,

Fernisering på ny udstilling lørdag 08.09.12 kl 15.00

Udstilling i caféen  med Else Haakonson og Maria Viktor

Else Haakonsson og Maria Viktor udstiller henholdsvis fotos/grafik og emaljekunst. Udstillingen slutter 21. oktober og der er fernisering lørdag den 8. september kl. 15, hvor alle er velkomne. Udstillingen er åben kl. 10 – 18 alle dage undtagen mandag.

Maria Viktor er født 1932. CV: Uddannet på Kunstakademiet i København hos professor William Scharff, siden på Ecole Superieure des Arts Decoratifs i Paris. Arbejder med emalje på kobber. Udsmykning, billeder, skåle, og genstande af træ med indlagt emalje som skrin, vægskabe, spejle etc. Har boet og arbejdet i Frankrig i en årrække.

Deltaget i talrige gruppeudstillinger i Danske Kunsthåndværkeres regi og med andre emaljekunstnere i Danmark og i udlandet. Charlottenborg, GeoArt, Kunstindustrimuseet, Munkeruphus. Emaljebiennaler i Limoges og i Norden. Udstillet separat på gallerier i Danmark og Frankrig og har i en årrække haft eget galleri i Rørholmsgade, Kbh. Vægudsmykning i Falkonercentret i Kbh. på 8 x 6,5 m

Maria kort om emalje og sin arbejdsproces: Emalje er farvet glas, der brændes fast på metal. Der er to hovedgrupper, populært kaldet industriemaljer og smykkeemaljer. Jeg arbejder med den sidstnævnte, der kan være helt transparent og lader metallet skinne igennem. Derved opnås en egen dybde. Farverne kan være sarte og ædle eller intense og grove, egnet såvel til miniature som til monumentalkunst. Mulighederne synes uendelige, og jeg holder af at eksperimentere.

Arbejdsprocessen er lang, idet jeg brænder hver farve for sig, og da idéer opstår undervejs, kan man aldrig forudsige præcist, hvor mange brændinger der skal til. Aldrig under 10, vil jeg tro, (har aldrig talt efter!), ofte over det dobbelte, indtil det stadium kommer, hvor en brænding mere truer med at virke destruktiv. Teknikken beror for mit vedkommende på “trial and error”, hvilket passer til mit ikke-tekniske temperament. Drivkraften er, at jeg har noget at udtrykke og at jeg morer mig ved kampen. Selv efter et langt liv med emalje.

—-000—-

Else Haakonsson udstiller fotolag i større formater, fotos fra øde steder, naturfragmenter fra årstidernes skiften på landet, hvor hun bor. Nærfotos af muslingeskaller og dukker, da de sidder stille under diverse optagelser og har deres eget faste udtryk.

Fotos i lag smeltes sammen på pc og der laves mange udsnit og forsøg indtil det rigtige udtryk opstår.Else udstiller desuden grafik som her er fotopolymergravure og collografi i mange farvelag eller håndkolorerede. Motivverdenen er ofte fugle, øgler og en slags fabeldyr i mange udgaver, men også rene abstraktioner og landskaber opstået fra nærfotos af helt andre emner. Små detaljer får pludselig en ny farve eller en ny rolle.

Else har arbejdet med grafik og maleri siden midt 90-erne med start på diverse intensive dagkunsthøjskoleforløb og en række kortere kurser, bl.a. Grafisk Eksperimentarium KBH og Holbæk Kunsthøjskole. Siden 1998, hvor hun debuterede på KS, Kunstnernes Sommerudstilling, er det blevet til en lang række andre censurerede udstillinger indenfor maleri, grafik, foto og akvarel i ind- og udland.

Else Haakonsson har stået for det grafiske værksted i Helsinge, Kunstværkstederne siden starten i ca. 97. De sidste par år er diverse undervisning stødt til. Hun tager trykpressen på sækkevognen og tager ud til kunstgrupper, der vil opleve og afprøve det grafiske sprog. Også tryk med planter, frugtnet og hvad man ellers kan finde, som kan gå gennem trykpressen på det våde trykpapir.

Fernisering på udstillingen med Else Haakonson og Maria Viktor er lørdag 08.09.12 kl 15.00 – Alle er velkomne.

 

0

writer

The author didnt add any Information to his profile yet