Indbydelse til fernisering på GeoArt

Torsdag den 10. maj (Kristi Himmelfartsdag) kl. 15 åbner GeoArt efter en pause med udstillingerne en udstilling med Natalia Fedorova. Alle er velkomne til ferniseringen.
Udstillingen er åben torsdag til søndag kl. 10 – 18, samt 2. Pinsedag, og den slutter den 8. juli.

Natalia Fedorova er født 1960 i Skt. Petersborg, som dengang hed Leningrad.
Hun viste tidligt talent for at tegne og blev optaget som 15-årig på Kunstskolen under Kunstakademiet i Skt. Petersborg. Herfra kom hun i 1979 ind på selve
Kunstakademiet Mukhinas kunstindustrilinje, som hun i 1984 færdiggjorde med diplom.

Hun har bl.a. arbejdet som scenograf ved TV-studier i Skt. Petersborg i årene 1984 – 92 og derefter indtil 1995 som kunstlærer for handicappede (autistiske) børn på privatskolen i Skt. Petersborg.

I 1997 flyttede hun med sin russiske mand til København, hvor hun bl.a. har arbejdet som filmfotograf fra 1998 – 2001 ved russiske udsendelser i “Kulturkanalen” (Kanal København).

I Danmark har hun haft over 30 udstillinger, hvoraf kan nævnes på Carlsberg Museet, Frederiksberg Rådhus, Det Kongelige Bibliotek, NCC samt flere kunstgallerier i København og i Nordsjælland.

Hun har i alle årene været meget produktiv, og i de senere år kan man se en ny tendens i hendes arbejder. Det er ikke længere motiver fra de københavnske omgivelser, men fra hendes egen forestillingsverden, der dominerer.
Gennem årene har hendes palet også ændret sig fra dæmpede og reserverede farver fra hendes Skt. Petersborg – værker til de meget mere klare, følelsesfulde og ekspressive.